HAN

BAS GITAAR

Een oude akoestische gitaar met stalen snaren (en kromme hals) van zijn vader, die op zijn 83e nog steeds trompet in big band ("BBC Jazzband") speelt, was het begin van zijn interesse voor gitaar spelen. Na een korte periode met klassieke gitaar les, vond hij zijn passie voor diepe bas geluiden , en kreeg een oude semi akoestische basgitaar van de bassist (Theo Conijn) van zijn vader's band ("Rainbow Quintet"). Daar begon zijn ontdekking naar de techniek en plezier van het basgitaar spelen en vooral het samen spelen met mede muzicale vrienden ("Merlin"). Nederpop en stevige rock speelde hij in de band "Whizz", onder leiding van Jules Kersemakers en Wim Raaymakers, in de bossen in Sterksel.

 

Zijn grote idool in die tijd was Herman Deinum uit de toenmalige band "Sweet d'Buster". Om de gitaar-gear te financieren speelde hij korte tijd amusement in de band genaamd "Memory Combo" en de zuid Amerikaanse muziekstijl was toen al zijn favoriet.

Na exploreren van het componeren en multi track recording in huiselijke omgeving, kon hij de basgitaar niet laten staan en zocht weer naar een actievere muziek hobby/beleving. Bandjes als "Age Crunch" met o.a. Chris Mol, "Millstone Blues" met Henk Van Kruysdijk en Jan Mesman en verschillende gelegenheidsbandjes, zoals "Plug & Pray" o.l.v. Bart Brouwer ("Betty Blue") heeft hem doen belanden bij "Fuente Del Ritmo". Zijn eerste kennismaking met de bandleden en eerste repetitie voelde gelijk vertrouwd aan en tot op de heden beleeft hij de energie van het Ritme.

 

Music Gear

Bass: ESP Amaze5

Amp: Tecamp Puma Classic

Cabinet: TecAmp 2x12 Classic

Interface: DI via XLR

Han

Copyright 2018 Fuente-Del-Ritmo