CHRIS MOL

DRUMS

Drummen zit mij al van jongs af aan in het bloed. Als kind speelde ik al letterlijk op potten en pannen om mijn instinctmatige oerdriften te uiten. Hoewel mijn ouders mijn eerste schreden op muzikaal gebied toejuichden konden ze dit niet altijd waarderen, aangezien de geluidsoverlast hen om begrijpelijke redenen af en toe te veel werd.

 

Rond mijn 13e werd ik lid van een drumband, maar dat was niet echt mijn ding. Mijn hart ging uit naar drummen in een heuse band. Dat gebeurde in een later stadium met vrienden van school. Ik had van mijn karige vakantiegeld een 2e- (of 6e?)-hands drumstel gekocht (een Sonor) en daarmee begon het allemaal. Drumles heb ik nooit gehad... het is er gewoon nooit van gekomen. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen...

 

Van het een kwam het ander. Ik heb gespeeld in de cover band (Target), die voortkwam uit een muzikaal gezelschap dat destijds de studentenkerk opluisterde. Daarmee hebben we diverse optredens verzorgd, met name tijdens afstudeerfeesten. Na die tijd heb ik met collega's in diverse bands gespeeld, waaronder in een jazz/blues band en in de rockband Age Crunch met uitsluitend eigen werk, destijds nog samen met Han onze bassist. Deze band bestaat nog steeds.

Ik jam nog regelmatig met ex-studiegenoten / collega's en speel sinds september 2016 in de blues-rockband PreROCKative.  Ik ben door Bill gevraagd of ik interesse had mee te doen in een Latin Rockband die Bill bezig was op te richten, met veel Santana-nummers. Aangezien Santana van jongs af aan hoog op mijn favorieten lijstje staat was de keuze voor mij niet moeilijk. Gelukkig dienden zich op korte termijn, eigenlijk tot ons beide verbazing, alle gewenste muzikanten aan en na een eerste bijeenkomst en try-out besloten we met elkaar verder te gaan. En daar zijn we dan... Een geweldige club gezellige en enthousiaste mensen met ambitie, die er samen heel wat van gaan maken! Een substantiele verrijking van mijn / ons muzikale leven !

 

Gear: 7-Voudige PDP drumkit (X7-series) van DW Drums:

 

14" Snaredrum , 8" Tom , 10" Tom , 12" Tom , 14" Floor tom , 16" Floortom , 22" Bassdrum , 14" Hi-hat (Zildjian) , 8" Bekken (Meinl) , 12" Bekken (Ufip) , 16" Bekken (Istanbul, Samatya-series) , 16" Bekken (Tosco) , 17" Bekken (Istanbul, Samatya-series) , 18" Bekken (Meinl) , 22" Bekken (Zildjian) , 3-Voudige Rototom set : 6", 8", 10" , Cowbell (Pearl) +  woodblock (Meinl)

Chris

Copyright 2018 Fuente-Del-Ritmo