BILL

LEAD GITAAR

Op mijn 14e kreeg ik met kerst een akoestische western gitaar en het toen net uitgekomen Santana dubbel album Moonflower (mijns inziens hun beste ooit) en werd op slag verliefd op deze Latin Rock muziek. Hoewel het me geweldig leek gitaar te kunnen spelen zoals Carlos Santana, is sport het grootste gedeelte van mijn leven altijd mijn 1e passie geweest en daarin investeerde ik bijna al mijn vrije tijd... Gitaar was iets wat ik er zo af en toe bij deed en ging nooit op les.

 

Tot ik op mijn 50e besloot de sportschool vaarwel te zeggen en een nieuwe uitlaatklep moest vinden. Inmiddels was er internet en en met behulp van de vele leuke Youtube lessen ben ik eerst thuis zelf begonnen met de basis open akkoordjes. Ik maakte snel progressie en kon ineens allerlei bekende songs meespelen. Ik besloot er nu echt voor te gaan en ging bij Mathias Lang op les waar ik ook weer veel van opstak. Hij adviseerde me in een band te gaan spelen omdat het erg leerzaam is dus heb ik de grote stap gewaagd en ben eerst begonnen in een hobby cover bandje en later ook in een Blues Rock band.

Na een paar jaar band ervaring besloot ik in September 2017 samen met goede vriend en conga speler Alfredo, de Santana tribute band Fuente del Ritmo op te richten. Een jongensdroom die werkelijkheid geworden is!

 

Music Gear:

Gitaar: YAMAHA SG 2000 modified met speciale Moonflower pick ups

Amp 1: Mesa Boogie Mark 1 100 Watt met Altec 417-8h speaker

Amp 2: Line 6 Spyder 100 Watt

Pedalboard: Korg Tuner, Steve Vai 2 Contour Wah, Visual Sound Double Trouble Overdrive (=een dubbele tube screamer) Hotone Delay

 

Bill

Copyright 2018 Fuente-Del-Ritmo