ALFREDO

Conga's en kleine percussie

Ben in mijn kindertijd met zowel klassiek als met moderne jazz en Latin/Rumba muziek opgevoed en opgegroeid.Mijn wijlen grootvader was meer dan 38 jaar violist in het Rotterdams Filharmonisch orkest. Mijn wijlen moeder speelde al heel vroeg, 10 jaar jong, en ouder, met haar talenten als begenadigd violiste voor de radio en zelfs voor het Koningshuis en ook met diverse orkesten. Mijn wijlen vader had zichzelf autodidact opgewerkt tot pianist en contrabassist en heeft o/a in de jaren eind 1940 begin jaren 1950, met het destijds bekende en beroemde Jazzorkest The Ballroom Melodians gespeeld met o/a Tony Vos en Henk Vos. Heb zijn internationale prijzen hier nog in huis. Na dat ik dus ter wereld kwam in 1954 was het met die carriere's van hen gedaan. Helaas! Ben dus met zoveel verschillende disciplines in de muziek grootgebracht en "Music is my first love" is dus nog bij mij steeds en voor altijd aanwezig. Friedrich Nietzsche zei het al: Muziek is de hoogste der kunsten. En John Cage: Sound is Music. Ben uiteindelijk in 1975 begonnen met daadwerkelijk proberen de Latin muziek proberen te begrijpen en te leren spelen op mijn favoriete instrument: De Conga. Een van de eerste (tweede) instrumenten ter wereld na de Talking Drum uit Afrika, overgebracht door de slaven naar o.a Cuba, en de Braziliaanse Berimbau, het waarschijnlijk allereerste instrument ten tijde van de uitvinding van de pijl en boog. Kan je nagaan! Heb een aantal basislessen gehad en heb, wat ik tot nu toe presteer, mezelf aangeleerd. Zoals gezegd, in 1975 met een aantal mede TH studenten onze eerste band it's a Deal opgericht. Daarmee, met toch aardig succes, 4 jaar gespeeld. Daarna in een soort stroomversnelling gekomen en met veel bands gespeeld zoals Aorta, Sausalito, Low Budget, Orchestra Mescalito, Los Hombres, Pauwkes Big Band, Funk/Rock bands, Cafe huisbands en nog vele andere groepen.

Mede te danken aan grote, bekende internationale percussionisten, o.a Mongo Santamaria, mijn aller eerste grote voorbeeld en wijlen vriend. Nippy Noya, en Steve Boston die ik in de USA en Nederland heb mogen ontmoeten en die mij de "Latin Tinge" hebben gegeven. En waarvan ik toch zo veel heb mogen leren door ze te ontmoeten en met hen heb mogen spelen. Helaas nooit het conservatorium gedaan, waarvan nog spijt.

 

Uiteindelijk na bijna 18 jaar niet meer muzikaal wekelijks actief te zijn geweest door persoonlijke levenssituaties toch weer terug gekomen op het muzikale honk door Bill's oproep/advertentie voor Fuente del Ritmo. Wat heb ik dat gemist! We werken er aan dat onze band zich gaat evolueren tot een hechte eenheid waarmee we overal de sterren van de hemel kunnen gaan spelen met regelmatige optredens.

 

Music Gear

 

3 bijna 60 jaar jonge Cubaanse Gon Bops houten congas.

3 bijna 43 jaar jonge Latin Percussion witte fiberglass congas.

Set original LP wooden bongos.

Originele LP Tito Puente timbales.

En een koffer vol met allerlei Latin Percussion instrumenten.

Alfredo

Copyright 2018 Fuente-Del-Ritmo